divendres, 18 de març del 2016

Taller de Permacultura.


... i es va despertar el dia, plujós i fred.

Un dia de ple hivern, pluja, fred i el Montseny nevat, però per endavant tenim tot un matí dedicat a la Permacultura, tot un món per descobrir.

La Gisela i en Mark de Phoenicurus ens desperten la curiositat de bon matí, a les 8:00 comencem amb una activitat per entendre que la Permacultura va més enllà de conrear la terra de manera respectuosa, és crear sinèrgies amb l'entorn, és buscar reestablir els equilibris naturals, i què va més enllà del fet agrari, és cultural.


L'alumnat representa diferents elements que conformen el nostre sistema i cada vegada van establint-se més relacions fins formar una teranyina cada vegada més resilient.


Ara ja entenem que vol dir Permacultura.

Per cert, encara plou.

La Gisela i en Mark ens expliquen la seva experiència i ens expliquen que és un bosc comestible, com funciona i, a més, ens ensenyen fotos del seu bosc i d'altres boscos europeus.

Més d'un/a ha quedat al·lucinat.

Bufa, continua plovent, i de quina manera.

Anem  aprenent que el cicle és tancat, com els  nutrients i l'aigua van de les plantes al sòl i del sòl a les plantes en un cicle sense fi, on intervenen fongs, bacteris, insectes ...
En definitiva:  el sòl és vida!!

I per fi, ha deixat de ploure !!!!

Sortim al jardí que hi ha al costat de l'hivernacle, i preparem un bancal, amb  cartrons, compost de fem, restes de fullaraca, gallinassa i palla. 


Un encoixinat per a protegir i per a fertilitzar.



Som-hi!! Treball en equip.



Vaja, sembla que només treballen les noies.


Va... que el fred marxa pencant.



 


ei!, moltes mans a les butxaques.


Quin goig fa!! Quina feinada!!


I divendres mercat.

Bones minivacances!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada